Výroba součásti technologií přesného stříhání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce pojednává o navržení nové technologie výroby součásti s názvem „KULISA“ s č. v. 4-DP-05-10/01. Začátek práce je vypracován jako literární studie na téma stříhání. Jsou zde vysvětleny, některé základní pojmy potřebné pro uvedení do problematiky stříhání. Dále je v práci provedeno zhodnocení stávajícího stavu technologie volného střihu, kterou je součást doposud tvářena. S ohledem na nedostatky dosavadní metody je navržena nová technologie přesné stříhání. V návrhu je zhodnocena technologičnost konstrukce výstřižků a jsou navrženy nástroje pro přesné stříhání včetně pevnostních výpočtů. Závěr práce se věnuje ekonomickému zhodnocení, kde se porovnává hospodárnost stávající a nové technologie.
The diploma thesis deals with a propose of a new manufacturing technology of component called „KULISA“ drawing number 4-DP-05-10/01. The beginning of this work is prepared as a literary study about blanking. There are explained some basic concepts necessary to introduce a blanking topic. Other interest of this work is an assessment of actual state of conventional blanking technology which is being currently used for component production. With regard to the deficiencies of the existing method is proposed new technology of fine blanking. In the proposal is evaluated technological site of component construction and blanking tools are proposed with stress analysis included. Last part of the work deals with the economic evaluation, where is being compared efficiency of existing and new technology.
Description
Citation
LATA, M. Výroba součásti technologií přesného stříhání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (člen) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Petr Kužela, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Volba výrobní dávky a využitelnost polotovaru. Metody přesného stříhání. A proč byla zvolena uvedená varianta. Materiály pro střižné nástroje. Kvalita povrchu Textura povrchu Student dotazy zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO