Jednoduchý fluxmetr s grafickým zobrazením B-H křivky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se nejdříve zabývá problematikou magnetických materiálů, kde mají feromagnetické látky klíčové vlastnosti. Posléze se zabývá jednotlivými křivkami pro měření hysterézní smyčky a její zobrazení. V další části dokumentu je již vlastní návrh laboratorního přípravku pro měření toroidních jader pomocí měřící karty v počítači a programů v LabView.
This bachelor work primarily deal with problems magnetic materials, where ferro - magnetic matters have crucial characteristics. Eventually it is deal with particular graphics for measuring hysteresis loops and her display. In next part document is own proposal laboratory preparation for measuring toroid core by the help of measuring card in computer and software LabView.
Description
Citation
NĚMEC, D. Jednoduchý fluxmetr s grafickým zobrazením B-H křivky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) prof. Ing. Andrej Lúč, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Mojmír Jelínek (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Jaký vliv na výsledky měření mohou mít parametry použitého výkonového zesilovače, např. rychlost přeběhu atd.? Zkoumal jste impedanci zátěže, kterou jste na výstup zesilovače připojil? Nebylo by výhodné místo pilového průběhu budicího signálu použít jiný, s pomaleji se měnícím napětím v oblasti odpovídající oblasti B-H křivky v okolí bodu nasycení? Nebo to není možné, protože nelze vaše měřicí zařízení zkalibrovat či odhadnout, při jakém napětí k nasycení dojde? Jakým způsobem je možné v LabView definovat standardní hodnoty parametrů virtuálních nástrojů tak, aby při spuštění vašeho generátoru byly automaticky správně nastaveny všechny jeho parametry a nebylo potřeba je nastavovat ručně?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO