Tavidla pro strojní pájení vlnou a tavidlové zbytky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problematikou tavidlových zbytků po pájení vlnou. Základním zaměřením práce je navrhnutí metodiky pro změření hodnoty povrchového izolačního odporu tavidlových zbytků po zapájení i izotermálním ohřevu. Zjištění množství ionizovatených nečistot konduktometrickou metodou a proměření smáčivosti Cu drátu metodou smáčecích vah pro různá tavidla. Cílem je porovnat chování a vlastnosti tavidel navzájem a následně pak porovnat naměřené hodnoty s hodnotami udávanými výrobcem.
This work deals with issues of flux residues after wave Soldering. The general aim is to create methodology for measuring the surface insulation resistance values of flux residues after soldering and isothermal heating. Finding the ammount of ionic contamination by using conductometric method. Measurement of wettability of Cu wire by using wetting balance method for different fluxes. The aim is then to compare the measured values with the values dictated by the manufacturer.
Description
Citation
KRYLL, J. Tavidla pro strojní pájení vlnou a tavidlové zbytky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) Ing. Martin Frk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Pospíšil (člen) Ing. Pavel Prosr, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1) Je vhodně zvolena nebo naměřena velikost izolačního odporu? 2) Je 90x zvětšení dostatečné? Projevila se elektromigrace? 3) Jak jste měřil DPS a jakým způsobem bylo naneseno tavidlo? 4) Proč máte v grafech u vysokých frekvencí, záporný ztrátový činitel? 5) Vůči čemu je počítán rozdíl tangens delta? K čemu se vztahuje delta c? Před nebo po elektromigraci? 6) Co je to test na měděnné zrcadlo? 7) Rozdíl mezi specifickou hustotou a hmotností, kterou uvádíte v textu práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO