Řezné kapaliny a jejich použití při obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu vlastností procesních kapalin. Je zde poukázáno na jejich vliv na řezný proces. Také jsou zde ukázány moderní trendy a vliv procesních kapalin na ekonomiku a ekologii.
This master‘s thesis is concentred on analyse propertie’s of cutting fluids. Here is pointed on their influence on the cutting process. Also here are shown modern trends and influence cutting fluids on economics and ecology.
Description
Citation
HOLÝ, J. Řezné kapaliny a jejich použití při obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (člen) doc. Ing. Ivo Kvasnička, CSc. (člen) doc. Ing. Emil Svoboda, CSc. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta i dalších členů komise. Konkretizujte, na který materiál ze všech použitých byly aplikovány zkoušky - definování řezných podmínek. Jaké další vlivy má procesní kapalina? Jak je možné, že byly dosaženy lepší výsledky s použitím minimálního množství kapaliny?Je chlazení mlhou totožné s termínem minimální množství kapaliny? Nesprávná terminologie chemických sloučenin v DP. Odvalovací frézování ozubení - proč se pro tuto metodu používá právě olej? Uveďte další metody kde se používá jako procesní kapalina olej. Náklady na ekologickou likvidaci procesních kapalin a vliv na výrobní náklady. Vysvětlete Vliv procesní kapaliny a rozměrovou přesnost. Co jste myslel pojmem multifunkční kapalina?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO