Technologie pro zajištění kvality služeb v IP sítích a jejich vzájemná spolupráce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá souhrným popisem jednotlivých způsobů a technologií k zajištění kvality služeb v IP sítích. Zejména je orientována na architektury IntServ a DiffServ a jejich možnými způsoby vzájemné spolupráce. V praktické části je proveden test uvedených architektur a jejich vlastností v programu GNS3.
This barchelor thesis deals with complex description of technologies and particular ways providing quality services in IP networks. It is especially oriented on architecture of IntServ and DiffServ and their possible ways of mutual cooperation. In practical part, the testing of architectures mentioned is made and their characteristics in network emulator program GNS3.
Description
Citation
OUJEZSKÝ, V. Technologie pro zajištění kvality služeb v IP sítích a jejich vzájemná spolupráce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) prof. Ing. Andrej Lúč, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Sýkora (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Při popisu modelu sítě v programu GNS3 (Obr. 5.2) uvádíte, že směrovač RSVP2 je reálným směrovačem. Můžete to blíže vysvětlit a objasnit proč jsou některé prvky emulovány a jiné reálné? Není možno z programu, který jste použil pro analýzu provozu získat i chrakteristiky závislé na čase?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO