Využití odpadů z potravinářských výrob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce byla zaměřena na využití odpadů z potravinářských výrob, kde byla popsána problematika druhů odpadů, nakládání s nimi, recyklace odpadů, zpracování vedlejších produktů v potravinářském průmyslu, prevence vzniku odpadů. Pozornost je zde věnována také potravinám z průmyslových odpadů, jako je cukrovarnický průmysl, výroba škrobu a mouky, zpracování masa, mléka, výroba tuků a olejů, zpracování ovoce a zeleniny, výroba sladu a piva, vína, lihu a droždí. Byly zde posouzeny vhodné obalové materiály v potravinářství, jednotlivé zpracování odpadů. Jsou zde vytyčeny významné mikroorganismy, které se používají při zpracování odpadů. Na závěr této práce byl navrhnut ideální postup jak nakládat s odpadem a zahrnuta legislativa tohoto tématu.
Bachelor's thesis was focused on recovery from food processing industries, where she described the issue of the types of waste handling, recycling, processing by-products in the food industry, waste prevention. Attention is also given to food from industrial wastes such as sugar industry, production of starch and flour, meat, dairy, production of fats and oils, fruit and vegetable processing, production of malt and beer, wine, alcohol and yeast. There were considered suitable packaging materials in food, different waste treatment. Important microorganisms are set out using in waste treatment. At the conclusion of this study was designed a perfect procedure how to dispose with waste and included legislation on this subject.
Description
Citation
ŠACHLOVÁ, Ž. Využití odpadů z potravinářských výrob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Potravinářská chemie
Comittee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc.Ing. Jan Světlík, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
1. Studentka seznámila členy komise s náplní a cílem bakalářské práce. 2. Byly přečteny posudky na bakalářskou práci. 3. Studentka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. Diskuse doc. Márová: Na základě čeho byl navržen "ideální postup" ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO