Stanovení viability u kultivovaných buněk pomocí fluorescence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá možnostmi měření viability kultivovaných živočišných buněk pomocí jejich barvení flourescenčními indikátory. A to calceinem AM a ethidium homodimerem-1. Jsou zde také uvedeny podmínky a možnosti kultivace živočišných buněk. Dále byly vytvořeny programy v Matlabu pro detekci viability zvolenými metodami.
This work is aimed to explain to possibilities of measuring viability of cultivated animal cells by staining cells with fluorescent probes. Flourescent probes described in this work are calcein AM and ethidium homodimer-1. There are also mentioned conditions and possibilities of cell cultivation. Additionaly there were created programs for cell´s viabillity detection in Matlab.
Description
Citation
TICHÝ, P. Stanovení viability u kultivovaných buněk pomocí fluorescence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO