Laserový zobrazovač pro reklamu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Náplní této práce je navrhnout zařízení schopné pomocí jednoho laserového zdroje promítat naprogramovaný obraz či text. Úvod do problematiky je nastíněn souhrnem základních principů promítání obrazu v laserových zobrazovačích. Samotná práce pak popisuje návrh laserového projektoru, který je pomocí mikrokontroléru AT MEGA48 spolu s pomocnou elektronikou a rotujícím prstencem schopen vykreslit plochu systémem bitmapové grafiky.
The scope of this work is to design equipment capable of using a single laser source project programmed image or text. Introduction is a summary outlining the basic principles of image projection in laser imaging. This thesis describes the design of a laser projector that is using microcontroller AT MEGA16 together with auxiliary electronics and rotating ring, able to draw the desktop system bitmap graphics.
Description
Citation
KRIST, J. Laserový zobrazovač pro reklamu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíly a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta a členů komise u obhajoby. Položené otázky - oponent: Aby se zachovala určitá šířka textového pole, je třeba při zvětšování projekční vzdálenosti zvyšovat otáčky zrcadel. Jaké jsou vztahy mezi šířkou textového pole, rychlostí otáčení zrcadel a projekční vzdálenosti? Vysvětlete blíže způsob korekce zakřivení obrazce, který zmiňujete na straně 14? Doplněny byly dotazy na parametry zařízení a jeho maximální dosah. Co vedlo k použití daného systému? Jeho srovnání s laserovou tiskárnou. Lissajoussuv obrazec.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO