Změny aktivity a obsahu enzymu Rubisco v listech špenátu v průběhu dne
Diurnal changes of Rubisco activity and its content in spinach leaves
Author
Advisor
Hrstka, MiroslavReferee
Vespalcová, MilenaGrade
BAltmetrics
Metadata
Show full item recordAbstract
Tématem diplomové práce bylo stanovení změn počáteční aktivity, celkové aktivity a obsahu enzymu Rubisco v listech špenátu. Zjišťované aktivity a obsah enzymu Rubisco byly stanoveny z extraktů listů špenátu odebraných v průběhu dvou klimaticky výrazně odlišných dnů. Aktivity byly stanoveny spektrometricky a obsah enzymu Rubisco metodou SDS-PAGE. Výsledky měření byly srovnány s výsledky zjištěnými v dřívějších pracích. The graduation theses theme was to determinate changes of initial activity, total activity and Rubisco enzyme content in spinach leaves. Ascertained activities and Rubisco enzyme content were determined from extracts of spinach leaves, which were collected during two distinctively climatic different days. Both activities were determined by spectrometric method and content of enzyme Rubisco by SDS-PAGE method. The findings were compared with findings determined in earlier done works.
Keywords
špenát, aktivita, aktivace a obsah Rubisco, denní změny, spinach, Rubisco activity, activation and content, diurnal changesLanguage
čeština (Czech)Study brunch
Potravinářská chemie a biotechnologieComposition of Committee
prof. Ing. Peter Šimko, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiřina Omelková, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (člen) doc. RNDr. Alena Španová, CSc. (člen) doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc. (člen)Date of defence
2010-01-27Process of defence
1. Diplomantka seznámila členy komise s náplní a cílem diplomové práce. 2. Byly přečteny posudky na diplomovou práci. 3. Diplomantka akceptovala všechny připomínky oponenta a na všechny otázky odpověděla v plné šíři. 4. Diskuse: - doc. Márová: Vysvětlete způsob odběru vzorků? - doc. Španová: Vysvětlete vaše tvrzení "extrémně odlišné světelné podmínky". Studentka v diskusi uspěla.Result of the defence
práce byla úspěšně obhájenaPersistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/12464Source
RIEGEROVÁ, J. Změny aktivity a obsahu enzymu Rubisco v listech špenátu v průběhu dne [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.Collections
- 2010 [108]