Automatický systém pro sledování polohy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce obsahuje návrh zařízení, které je schopné určit svoji polohu pomocí systému GPS. Zjištěné údaje o poloze jsou zaznamenávány na paměťovou kartu microSD a volitelně posílány pomocí sítě GSM na webový server, kde jsou zveřejňovány. Údaje jsou zaznamenávány ve formátu GPX, pro možnost jejich vyhodnocování v běžně dostupných programech, a zařízeních. Předpokládané využití zařízení je pro informativní sledování trasy pohyblivých objektů, nebo jako zabezpečovací zařízení automobilu, schopné na požádání téměř kdykoliv sdělit uživateli jeho polohu.
Bachelor's thesis contains design of device that is able to determine its own location by the GPS. Detected location data are stored on the memory card microSD and they are optionally posted on the web server via the GSM network. Data are stored in GPX format, ensuring the compatibility with commercially available programs and devices. Planed usage of device is for informational tracking of moving objects, or as a car security feature, which can inform user about car position.
Description
Citation
BROUČEK, J. Automatický systém pro sledování polohy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíly a řešením své bakalářské práce práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta a členů komise u obhajoby. Představeno bylo i zhotovené zařízení. Student byl připraven a zodpověděl oponentkou položené otázky: 1) V oddílu záporné vlastnosti zařízení je napsáno "Všechny SMS zprávy jsou po vyhodnocení ihned mazány, a to i včetně zpráv uložených na SIM kartě, které byly přijaty dříve". Vysvětlete smysl této vlastnosti, a proč to tak dělá? 2) Jeden z cílů BP bylo informovat uživatele v případě odchýlení od předem stanovené trasy. Jakým způsoběm je tato funkce realizována? Student dále reagoval na otázky komise na přesnost systému, praktické využití systému, zástavba do vozidla, využití pro sledování vězňů. Zařízení bylo také porovnáno se sériově vyráběnými typy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO