Metody detekce a rozpoznání obličeje v obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je prostudování metod pro detekci a rozpoznání obličeje v obrazu. Na základě prostudování odborné literatury bude zvolena metoda pro detekci obličeje a metoda pro rozpoznání obličeje. Obě metody budou implementovány za pomoci knihovny OpenCV a programovacího jazyku C/C++. Výsledkem práce je vytvoření grafického rozhraní, které využívá naprogramovaných funkcí pro detekci a rozpoznání obličeje jak z obrazu tak i kamery.
The aim of this diploma thesis is to explore methods of face detection and recognition in the picture. The method for face detection and the method for face recognition will be chosen according to literature survey. Both methods will be implemented using the OpenCV library and a program language C/C++. The result of this project is creation of graphic interface which use programmed function for face detection and recognition from a picture and also a camcorder.
Description
Citation
ZBRANEK, M. Metody detekce a rozpoznání obličeje v obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hynčica (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO