Deformační sítě a jejich využití v technologii tváření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia předkládá přehled deformačních sítí a jejich využití v technologii tváření. Na základně literární studie problematiky deformačních sítí v technologii tváření byl vytvořen popis daných metod, přehled metod nanášení deformačních sítí na povrch polotovaru, jejich přínos a využití v praxi. Dále je zde stručně popsána počítačová simulace, která se také používá k vyhodnocení deformace a přetvoření, její výhody a nevýhody v praxi.
The project which was elaborated in bachelor education presents summary of deformation necks and their use in forming technology. Pursuant to of the literary pursuit a problem of deformation necks in forming technology there were formulated description of given methods, summary of methods spreading of deformation necks on the surface of half-finished products, their assets and use in practice. Then there are conspectus of computer simulation, which is used so to evaluation of deformation and transformation, its advantages and disadvantages in practice.
Description
Citation
GRUFÍK, L. Deformační sítě a jejich využití v technologii tváření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Milan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Bohumil Jedovnický, CSc. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Student seznámil zkušební komisi s prezentací bakalářské práce a zodpověděl dotazy oponenta. Rozdíl mezi logaritmickým a poměrným přetvořením? Který postup je časově přednějsí - poč. simulace nebo vyhodnocení sítí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO