Konverze vzorkovacího kmitočtu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje popisu problematiky konverze vzorkovacího kmitočtu s celočíselným a libovolným faktorem interpolace a decimace. Jsou zde popsány metody konverze vzrokovacího kmitočtu v časové oblasti, vyžívající FIR lineární filtry typu dolní propust, a ve spektrální oblasti, využívající nulování spektrálních čar. Tyto metody jsou programově realizovány v programovacím prostředí Matlab a testovány na konkrétním příkladě. Výsledkem práce je nalezení rozumných parametrů FIR lineárního filtru typu dolní propust pro konverzi vzorkovacího kmitočtu a zhodnocení úspěšnosti použitých metod.
This thesis is focused on sampling rate conversion by a rational factor interpolation and decimation and sampling rate coversion by an arbitrary factor interpolation and decimation. There are described methods sampling rate conversion in time domain based on lowpass FIR linear filter and in spectral domain based on zero spectral lines. These methods are created in Matlab programming and tested on particular example. The results of this thesis are sensible parameter lowpass FIR linear filter for sampling rate conversion and discussion success rate used methods.
Description
Citation
HYLMAR, P. Konverze vzorkovacího kmitočtu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. doc. Chmelař položil otázku: testoval jste algoritmus na EKG s extrasystolami? doc. Kozumplík položil otázku: z čeho byla získána hranice úspěšnosti algoritmu (proč byla hranice chyby 10uV?)? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO