Frézovací nástroje pro CNC obráběcí stroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci jsou popsány frézovací nástroje pro CNC obráběcí stroje. První kapitola je zaměřena na CNC frézky a CNC obráběcí centra. Hlav-ní pohled je upírán na zásobníky a typy nástrojů pro CNC stroje. V další kapito-le jsou popsány vlastní frézovací nástroje. Popis a rozdělení je provedeno z hlediska konstrukce, označování, nástrojového materiálu a užití. Jsou zde uvedeny výhody, nevýhody a použití daného nástroje nebo nástrojového mate-riálu. V dnešní době se pro obrábění nejvíce používají vyměnitelné břitové destičky ze slinutého karbidu. Stěžejní část bakalářské práce je věnována sor-timentu frézovacích nástrojů renomovaných producentů. Z mnoha významných jsem si vybral společnosti Sandvik Coromant a Pramet Tools.
In this bachelor’s thesis are described milling tools for CNC machine tools. The first part is target the CNC milling machines and CNC machining centres. The main set eyes on tool holder magazines and type of tools for CNC machine tools. In next part of thesis are described milling tools. Description and partition are performed in light of construction, marking, tool materials and using. There are wrote advantage, disadvantage and using tools or material for tools. Re-placeable cutting edges from sintered carbides are most used for milling on the present. Pivotal part of bachelor’s thesis is attended to range of products for milling from renowned producers. I chose Sandvik Coromant and Pramet Tools from many notable concerns.
Description
Citation
VAMPOLA, L. Frézovací nástroje pro CNC obráběcí stroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) Ing. Ildikó Csölle Putzová, MBA, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2009-06-19
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Co je příčinou vzniku difuze? CO je důsledkem difuze?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO