Měření viability buněk

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá způsoby určování životaschopnosti buněk a jejího měřením. V první části práce je stručný úvod do teorie životaschopnosti buněk, jsou popsány metody měření buněčné viability a typy fluorescenčních sond. Dále práce obsahuje stručný popis metod obrazového zpracování, je popsán fluorescenční mikroskop a použité filtry. V praktické části je popsán systém realizováný v grafickém programovacím prostředí LabVIEW pro vyhodnocení viability buněk, jsou vysvětleny funkce jednotlivých použitých bloků, program je ověřen na modelových datech.
This master's thesis deals with the ways of cell viability determination and its measuring. The first part of this thesis has a brief introduction into the theory of cell viability, also the methods of cell viability measurement and different types of fluorescent probes are described. The thesis further includes a brief description of the image processing methods, as well as the fluorescent microscope and applied filters are described. In the practical part the system implemented at a graphical programming environment LabVIEW used for the cell viability evaluation is described, functions of applied units are explained. The program is checked on model data.
Description
Citation
PROKOPYEVA, E. Měření viability buněk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Studentka prezentovala výsledky své diplomové práce a komise byla seznámena s posudky. Do diskuze se zapojili dr. Vondra a Ing. Vítek. Studentka obhájila diplomovou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO