Mikroskopické snímky s vysokou hloubkou ostrosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámení se s optickým mikroskopem a s možností pořizování mikroskopických fotografií. Dále se práce zabývá problematikou ostření a dosažení snímku s extrémní hloubkou ostrosti za předpokladu využití sady snímků s různými rovinami ostrosti. Pomocí vytvoření vhodného algoritmu pro zvýšení hloubky ostrosti pak provést obrazové zpracování této sady snímků a získat jeden výsledný obraz s vysokou hloubkou ostrosti.
The aim of the paper is to introduce an optic microscope as well as microscopic photography producing. It further engages in sharpening issues and attaining a sharp image with extremely robust depth acuteness assuming using a series of images with different acuteness levels. The goal is to create a suitable algorithm to increase depth acuteness, to perform a visual processing of the series of images and to get one final image with high depth acuteness.
Description
Citation
RŮŽIČKOVÁ, M. Mikroskopické snímky s vysokou hloubkou ostrosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájil diplomovou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO