Koncepční návrh autocrossového vozidla pro děti s objemem motoru 150 ccm

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V diplomové práci se zabývám koncepčním návrhem autocrossového vozidla pro děti. Dle zadání jsem se zaměřil na návrh rámu, výpočet torzní tuhosti rámu a kinematiku náprav. Při navrhování jsem se inspiroval současným řešení terénních vozidel. 3D model je vytvořen pomocí programu Pro/engineer. Výpočet torzní tuhosti jsem provedl v programu MKP ANSYS 12.1 a na závěr jsem pomocí MBS programu Adams navrhl a odměřil geometrii přední nápravy.
This master´s thesis descripe the conceptual design of children´s kartcross vehicle. According to the specification, I focused on design of frame, the calculation of the torsional stiffness and axle kinematic. I was inspired by modern trends kartcross vehicles. 3D model is designed in Pro/engineer. Torsional stiffness was counted using FEM software ANSYS 12.1. Finally the design and calculation of front suspension was done in MBS software Adams.
Description
Citation
RADA, L. Koncepční návrh autocrossového vozidla pro děti s objemem motoru 150 ccm [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Karel Pellant, CSc. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO