Porovnání technologií kyslíkového a plazmového řezání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je porovnání plazmového a kyslíkoacetylénového řezání. V práci je zahrnuta literární studie dané problematiky. Pro technologicko-ekonomické hodnocení byla navržena vzorová součást, aby bylo možné posoudit optimálnost řezného procesu. V závěru práce byly uvedeny dosažené výsledky a jejich srovnání.
This diploma thesis is focused on comparison of plasma and oxygen - acetylene cutting. A literature review of this issue is included in the work. For technological - economic evaluation, there were proposed a sample part to assess how optimal the cutting process is. Observed resulst and there comparison are stated in conclusion.
Description
Citation
SOLAŘ, L. Porovnání technologií kyslíkového a plazmového řezání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Dušan Štekláč, CSc. (člen) doc. Ing. Augustín Görög, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-25
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Kolik činila ztráta materiálu propalem? "delta a" - vysvětlit pojem z prezentace DP Řezání "optimální" a "maximální" rychlostí - vysvětlit. Obecně - co znamená, když je něco optimální. Jak by bylo možné materiály dále řezat (kromě plazmy a kyslíku)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO