Lokální větrání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou lokálního větrání, především variantou lokálního odsávání. Na začátku práce jsou uvedeny důvody, proč je větrání důležité. Jsou zde vyjmenovány i některé požadavky na větrání a to z hlediska technického i legislativního. Dále je proveden rozbor větracích systémů podle několika kritérií. Systémům a způsobům místního větrání je věnována další část této práce. V další části je proveden popis a rozdělení součástí větracích systému. Poslední kapitola se věnuje odsávacím nástavcům a postupům při jejich navrhování. Je zde také provedeno porovnání jejich parametrů, ze kterých vyplývají provozní náklady spojené s užívání těchto nástavců.
This bachelor thesis deals with local ventilation, especially a variant of the local exhausting. At the start of work shall indicate the reasons why it is ventilation very important. There are listed some requirements for ventilation of technical and legislative terms. Ventilation systems are analyzed by several criteria in the next part. The next chapter of this work is devoted to systems and methods of local ventilation. In one chapter is made and a description of the distribution parts of the ventilation system. The last chapter deals with designing and using exhaust adapters. There is also made comparison of their parameters, which represent the operating costs associated with using these adapters.
Description
Citation
BILÍK, M. Lokální větrání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Bohumil Sekanina, CSc., CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Ing. Sekanina: Co rozumíme pod pojmem účinnost ventilátoru? U proudění hovoříme o několika tlacích? Které to jsou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO