Aplikace měřicích sond v procesu obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je aplikovat měřící sondy do procesu obrábění a prozkoumat možnosti využití těchto měřících sond. Pro praktickou část měření bylo použito měřících sond, programu dodávaného s měřícími sondami, obráběcího centra a výsledné data byly vyhodnoceny na PC. Závěrem práce je vyhodnocení měření a popsání vhodnosti aplikace.
The object of this work is to apply the measuring probe in the process of the machining and explore the use of the measuring probes. For the practical of the measurement was use measuring probes, the program supplied with the measuring probes, machining centers and the resulting data were evaluated on a PC. Finally, work is to evaluate the measurements and describe the appropriateness of the application.
Description
Citation
KULHÁNEK, J. Aplikace měřicích sond v procesu obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Jan Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (člen) prof. Ing. Ivan Baránek, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2009-06-23
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: Co je to rubín? Rozdíl mezi obráběcím centrem a soustružnickým obráběcím centrem. Frézovací a soustružnické centrum - rozdíly. Funkce bezdotykové sondy. Jaké statistické metody byly v DP použity? SWOT analýza. Na základě jakých kritérií vybírat měřící sondu? Jak by bylo možno postupovat? Jaké hlavní vlastnosti musí mít obráběcí stroj, na kterém bude sonda použita?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO