Zjednodušený model axiálně chlazeného oblouku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Výhodami využití výpočetní techniky je rychlé a přehledné zpracování dat. Nabízí se i velká variabilita a okamžitá možnost změny přenášené informace, stejně jako jejich časté nebo opakované používání. Od různorodosti a velikosti přenášených informací se odvíjí použité technologie a kapacita výpočetních prostředků. Velmi výhodné použití výpočetních prostředků je pak tam, kde se zpracováním souboru dat a použitím konkrétní metody přibližujeme ke konečným hodnotám v mnoha krocích, tedy při využívání iteračních metod. Výpočetní technika je klíčovým prvkem simulačních, výpočetních a vizualizačních metod uplatňujících se v technických aplikacích. Plazmat nachází své uplatnění v různých odvětvích průmyslu, od technického zpracování materiálů až po aplikace výkonové elektrotechniky. Je mu tedy věnována zvýšená pozornost. Pro popis čtvrtého skupenství hmoty a k popisu dějů probíhajících vně oblouku se využívá matematicko fyzikálních rovnic. Řešení rovnic je složité a k završení výpočtu vede mnoho kroků. Nabízí se tedy užití výpočetní techniky pro zpracování různých metod popisů dějů v elektrickém oblouku.
Using of computer technology brings advantages of quick and well-arrange data. Computer technology offers change of transferring information the same way as that often using. Capacity and execution of computer technology is depending on kind and size of elaborated information. It is necessary to use to computer technology in application working with big data range and in application which needs many steps to finish calculation it means when we are using iterative methods. It is computer technology which creates main part of simulation, computation and visualization methods which are using in technical application. Plasma is using in many way of industry from technical manufacturing of materials to application in power electronics. Attention is paid to plasma. To description to fourth state of substance and for description to processes in plasma are used mathematic and physic equations. To solve to equations is hard and we need many steps to cover it. It is necessary to use computer technology to work up different method performs to describe electric arc.
Description
Citation
KASAL, O. Zjednodušený model axiálně chlazeného oblouku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) Ing. František Vybíralík, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Gregor, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student detailně vysvětlil cíle práce, způsob jejich řešení a své dosažené výsledky. Nejasnosti plynoucí z dotazů oponenta i vedoucího práce student objasnil. Na dotazy komise student reagoval velmi rychle a dle svých znalostí odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO