I-U charakteristiky fotovoltaických modulů spojovaných paralelně a do série

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V předkládané práci jsou popsány základní principy fungování fotovoltaických panelů. Je zde také popsán vývoj fotovoltaických panelů. Dále je práce zaměřena na teoretické znalosti o ekvivalentních obvodech a jejich aplikaci v navrhovaném simulačním programu. Cílem práce je navrhnout simulační prostředí v programu Agilent VEE Pro 8.0 a tak vytvořit program pro simulaci sériového a paralelního spojení fotovoltaických panelů. Výsledný program umožňuje simulaci I – U a P – U charakteristik reálných fotovoltaických panelů.
In mentioned theses there are described the basic tenets of the photovoltaic panels operation. There is described the progress of the photovoltaic panels. Theses is focused on the theoretical knowledges about the equivalent circuits and their aplication in the proposed simulation system. The goal of theses is to create the surroundings in the program Agilent VEE Pro 8.0 and to create the program for the simulation of the serial and paralel conjunction of the photovoltaic panels. The resultant program enables the simulation of the I – V and P – V characteristics of the real photovoltaic panels.
Description
Citation
LÁNÍK, L. I-U charakteristiky fotovoltaických modulů spojovaných paralelně a do série [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Petr Špičák, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Dokáže Váš program nasimulovat chování panelů, když dojde k zastínení části fotovoltaického panelu při sériovém nebo paralelním spojení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO