Studie lisů na válcové a hranolovité balíky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsah této bakalářské práce se zabývá popisem zemědělského lisu na hranolovité a válcové balíky určené pro formování slámy a pícniny. Zemědělské lisy se vyrábějí v mnoha variantách v závislosti na výrobci a použité technologii. V první části se práce zabývá rozdělením lisů a jejich stručnou charakteristikou. V další kapitole popisem lisu na hranolovité balíky a jeho nejdůležitějších části spolu s problematikou fungování sběracího, řezacího, předlisovacího, lisovacího a vázacího mechanismu, následovaným technickým popisem některých lisů na hranolovité balíky a uvedením nákladů na provoz těchto lisů. Dále se práce zabývá popisem a fungováním lisů na válcovité balíky - problematikou vázacího a lisovacího ústrojí a dalšími částmi stroje, s následným technickým popisem vybraných lisů spolu s uvedením nákladů na provoz.
The content of this Bachelor thesis is concerned with the description of agricultural round and square balers for forming sliced bales of straw and fodder crops. Balers are manufactured in various types, depending on the producer and used technology. In the first section the theses is concerned with the division of balers and their brief characteristics. The following section includes detailed description of square baler functioning of its pick-up, cutting, pre-pressing, and binding mechanism, folowed by the technical parameters description of some square balers and the brief view of baler operating costs. Next section of this thesis is concerned with the round baler behaviour and its parts such as binding mechanism, pressing mechanism etc. After that follows the round baler technical description and the view of round baler operating costs.
Description
Citation
HERTL, D. Studie lisů na válcové a hranolovité balíky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO