Anténa s nízkošumovým zesilovačem pro pásmo VHF

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Obsahem této práce je realizace nízkošumového zesilovače pro kmitočtové pásmo 137MHz až 138MHz a antény pro příjem signálů ze satelitů NOAA. Funkčnost nízkošumového zesilovače je ověřena simulací v Ansoft Desinger a funkčnost antény je rovněž ověřena simulací v prostředí HFSS. Obě zařízení jsou realizována ve formě prototypů a jsou změřeny jejich parametry.
The contents of this thesis is a realization of a low noise amplifier for the band from 137MHz to 138MHz and a antenna for the recieving of the signal from NOAA satellites. The proper function of the low niose amplifier is verified by Ansoft Desinger simulation and the proper function of the antenna is verified by HFSS simulation. Both devices are realizated like prototypes and their parametres are measured.
Description
Citation
BAUER, T. Anténa s nízkošumovým zesilovačem pro pásmo VHF [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO