Návrh vícepásmových antén v programu ANSOFT Designer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá modelováním vícepásmových planárních antén v programu ANSOFT Designer. Nejprve je popsán postup návrhu a modelování flíčkové antény v tomto programu. Následně se zaměřujeme na analýzu čtyř druhů vícepásmových planárních antén. V dalším kroku je vybrána vícepásmová planární anténa, která je optimalizována a následně vyrobena. V závěrečném zhodnocení je porovnání realizované a modelované antény.
The project is focused on modeling multiband planar antennas in the program ANSOFT Designer. First, the methodology of the design and modeling of a patch antenna in ANSOFT Designer is described. Second, four types of multiband planar antennas are analyzed. The planar antenna is chosen in next step which is optimalized and subsequently produced. Finally, the analyzed antennas are mutually compared.
Description
Citation
ŠULC, I. Návrh vícepásmových antén v programu ANSOFT Designer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO