Studie možnosti vybudování malých vodních nádrží v lokalitě u Vyškova na Moravě

Abstract
Předmětem práce je návrh malých vodních nádrží u Vyškova na Moravě. Hráze navržených nádrží jsou sypané, zemní a homogenní a každá je opatřena spodní výpustí a bezpečnostním přelivem. V nádrži ležící na přítoku řeky Drnůvky se jedná o bezpečnostní přeliv a spodní výpusť požerákového typu. V nádrži na toku Marchanice, v lokalitě pod letištěm Vyškov, se jedná o boční bezpečnostní přeliv a spodní výpusť požerákového typu. Na třetí lokalitě se jedná o návrh rekonstrukce nádrže Marchanka, kde je navrhováno navýšení hráze. K této malé vodní nádrži byly vypracovány dvě varianty návrhů funkčních objektů.
This thesis deals with the design of small reservoirs at Vyškov na Moravě. Projected reservoirs’ dams are earth-fill and homogenous and each one is equipped with the bottom water outlet and the emergency spillway. The first reservoir, located on the tributary of the Drnůvka river, has the fountain type emergency spillway and the feed pipe bottom water outlet. The reservoir of the Merchanice river, situated at the Vyškov airport, is equipped with the lateral emergency spillway and the feed pipe bottom water outlet. The third design is the reconstruction of the Marchanka reservoir projecting the dam raise. For this small reservoir two variants of functional installations were elaborated.
Description
Citation
RICHTER, Š. Studie možnosti vybudování malých vodních nádrží v lokalitě u Vyškova na Moravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 2 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO