Ocenění stavby v realizační a provozní fázi životního cyklu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o oceňování staveb a to jak v provozní, tak v realizační fázi životního cyklu. Diplomová práce se tedy zabývá především teoretickým a praktickým sestavováním rozpočtu stavebního objektu, oceňováním nemovitosti a provozními náklady konkrétního objektu. Hlavním cílem této práce je sestavení ceny konkrétního objektu pomocí rozpočtu a zjištění jeho ceny metodami pro oceňování nemovitostí. Ocenění objektu je v této práci provedeno v současné cenové úrovni a cenové úrovni roku 1976. Je zde také znázorněn cenový a materiálový vývoj v rozmezí těchto let. Znázorněny jsou zde také reálné provozní náklady objektu, jejich vývoj od roku 1980 do současnosti a porovnání s průměrnou mzdou.
This thesis treats about evaluation of construction in the operating phase and in the implementing phase of the life cycle, too. The thesis is e.g. about theoretical and practical budgeting of building object, real estate evaluation and implementing costs of concrete object. The main aim of this thesis is compilation of price concrete object with the help of budget and valuation by methods for real estate evaluation. In this thesis is done the valuation of object in the actual price level and in the price level of 1976. The price and the material development is illustrated between these ages, too. The real operating costs of object and their development and comparing with average wages are illustrated since 1980 until today.
Description
Citation
HUDEČEK, G. Ocenění stavby v realizační a provozní fázi životního cyklu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2012-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 2 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO