Způsoby ocenění rezidenčních nemovitostí v Rakousku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá trhem s rezidenčními nemovitostmi v Rakousku a jeho vývojem. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy oceňování, jako byt, rodinný dům, obvyklá cena, právní úprava pro oceňování, znalecká činnost a přehled používaných metod oceňování v Rakousku. Další část práce je zaměřena na trh s rezidenčními nemovitostmi. Praktická část se věnuje oceňováním nemovitostí zvolenými způsoby. V příloze diplomové práce je zpracován vzorový znalecký posudek pro ocenění nemovitosti typu byt dle používaných standardů a metod používaných při oceňování v Rakousku.
This thesis deals with residential real estate market in the Austria and its development. The theoretical part defines the basic concepts of valuation, such as flat, family house, usual price, valuation legislation, expert opinion and summary methods of residential property valuation in Austria. The other part is targeted of the property market. The practical part deals with valuation of real estates in selected ways. In thesis attachment is processed an exemplar of the evalution report for a flat according to the standards and the methodologies used to by the evaluation in the Austria.
Description
Citation
PARTLOVÁ, L. Způsoby ocenění rezidenčních nemovitostí v Rakousku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2018-11-14
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Způsoby ocenění rezidenčních nemovitostí v Rakousku Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponentky závěrečné práce odpověděla správně a jasně. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D., položil otázku: Mapy v diplomové práci jste vytvářela sama? Prof. Ing. Leonard Hobst, CSc., položil otázku: Rozdíl ve Vídni není zas až tak velký, víte proč? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO