Vývoj a testování zařízení pro absolutní kalibraci GNSS antén

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem diplomové práce je ověření chodu polohovacího zařízení používaného k absolutní kalibraci GNSS antén v závislosti na velikosti zatížení nosníku, ke kterému se antény upevňují. První část práce je věnována úvodu do problematiky kalibrace GNSS antén. V další části se práce soustředí na vývoj softwarového vybavení sloužícího ke zpracování fotogrammetrického měření, které je aplikováno pro zjištění pohybových vlastností přístroje. Následující části jsou pak zaměřeny na zpracování a vyhodnocení provedeného měření. Výsledek práce je určen pro úpravu doby stání v observačním programu.
The purpose of this diploma thesis is testing motion of the device for GNSS antenna calibration according to added weight to the device’s transom. First part of this thesis is devoted to introduction into GNSS antenna calibration problematics. The thesis deals further with development of the software used to process photogrammetric images that have been taken during testing measurement. The rest of the thesis is focused to process and evaluate the measurement. The result will be implemented into observation model used during calibration measurement. The period, during the device is still, will be corrected according to the result that has been obtained from the measurement.
Description
Citation
KOMÁREK, J. Vývoj a testování zařízení pro absolutní kalibraci GNSS antén [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO