Vyhodnocení snímků pořízených pomocí UAV

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá využitím bezpilotních prostředků (UAV) pro účely fotogrammetrie a mapování. V první části je popsán bezpilotní systém použitý při snímkování, legislativní omezení vyplývající z provozu UAV, plánování a realizace letu. Druhá část je orientovaná na zpracování výsledků, konkrétně na testování přesnosti dat získaných z bezpilotního prostředku v kombinaci s GNSS modulem a bez něj. Data jsou vyhodnocena ve 3. třídě přesnosti dle ČSN 01 3410 Mapy velkých měřítek – základní a účelové mapy. Přiblíženy jsou i teoretické základy, z nichž práce vychází. Cílem práce je poukázat na efektivní využití GNSS modulu Emlid Reach a bezpilotních prostředků v geodézii.
The master´s thesis deals with the application of unmanned aerial vehicle (UAV) in photogrammetry and mapping. The first part describes the UAV that was used for imaging, legislative restrictions resulting from its operations, planning and realization of the flight. The second part of this thesis is focused on processing results, especially on evaluation the accuracy of the results gained by UAV with and without a GNSS module. The data are evaluated in the 3rd accuracy rating class (ČSN 01 3410). The theoretical principles are explained as well. The main aim of the thesis is to demonstrate the effective use of the GNSS module Emlid Reach and the unmanned aerial vehicle in geodesy.
Description
Citation
MARTINÁKOVÁ, V. Vyhodnocení snímků pořízených pomocí UAV [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO