Úprava laboratorních odpadních vod obsahujících těžké kovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku těžkých kovů, jako Cr, Hg, Pb, Co, Cu, Ag, obsažených v odpadních vodách laboratoře anorganické chemie. Zabývá se bilancí těchto kovů u jednotlivých úloh, srovnáním bilance s praktickými výsledky studentů. Navrhuje také možné způsoby jejich izolace z odpadních roztoků s ohledem na ekonomický dopad.
This bachelor‘s thesis is focused on problematics of heavy metals such as Cr, Hg, Pb, Co, Cu, Ag, which are present in wastewater from anorganic laboratories. The goal is to compare calculated amount of metals with results obtained by students in practicals and suggest possible ways of clean up of wastewater from listed heavy metals in accordance with economical impact.
Description
Citation
KRIŠTOF, O. Úprava laboratorních odpadních vod obsahujících těžké kovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie, technologie a vlastnosti materiálů
Comittee
prof. RNDr. Josef Jančář, CSc. (předseda) prof. Ing. Ladislav Omelka, DrSc. (člen) prof. Ing. Jaromír Havlica, DrSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Petrůj, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Svěrák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Práce měla velmi dobré zaměření a z hlediska fakulty by mohla být užitečná. Uchazeč ji prezentoval jasně a srozumitelně, na otázky oponentky zodpověděl správně a s komisí diskutoval fundovaně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO