Lávka pro pěší

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením ocelové lávky pro pěší a cyklisty přes řeku Moravu v Olomouci. Hlavním materiálem použitým při návrhu je ocel S355. V úvodu práce jsou porovnány dvě varianty, z kterých je následně vybrána jedna pro detailnější návrh a posouzení. Hlavním nosným prvkem vybrané varianty jsou dva parabolické oblouky nakloněné k sobě, na kterých je pomocí táhel zavěšená spřažená mezilehlá mostovka. Rozpětí konstrukce je 54m.
The diploma thesis deals with design and assessment of pedestrian and bicycle footbridges across the river Moravia in Olomouc. The main material used in the design is S355 steel. At the beginning of the thesis, two variants are compared, from which one is subsequently selected for a more detailed design and assessment. The main supporting element of the selected variant are two parabolic arcs inclined to one another, on which the coupling of the intermediate bridge is suspended by means of the rods. The construction span is 54m.
Description
Citation
LONDA, J. Lávka pro pěší [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Ing. Antonín Pechal, CSc. - předseda, prof. Ing. Marcela Karmazínová, CSc. - místopředseda, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - tajemník, doc. Ing. Vlastislav Salajka, CSc. - člen, Ing. Radim Pokorný - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Student Londa Jan seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Lávka pro pěší~ reagoval uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO