Měření větrových oscilačních vln na nádrži

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá otázkou měření větrových oscilačních vln na nádržích, zejména s ohledem na stanovení vlastností vln se zaměřením na stanovení prostorového vlnového spektra. V práci jsou uvedeny základy teorie vzniku a šíření větrových oscilačních vln, rešerše měřicích zařízení a popis pilotního měření se zpracováním naměřených dat v prostředí MATLAB za použití softwarového toolboxu WAFO. V příloze na CD jsou přiloženy vzorové skripty pro zpracování dat z odporového snímače.
This diploma thesis deals with the measurement of wind oscillation waves on reservoirs, especially with regard to the determination of wave properties with a focus on the spectral density. The thesis presents the basics of the theory of creation and propagation of wind oscillation waves, the recherche of measuring devices and a description of the pilot measurement with the processing of measured data in the MATLAB environment using the software tool WAFO. Attached to the CD are sample scripts for data processing from the resistance sensor.
Description
Citation
KOTAŠKA, S. Měření větrových oscilačních vln na nádrži [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Ľudovít Možiešik, Ph.D. - předseda, prof. Dr. Ing. Miloslav Šlezingr - místopředseda, Ing. Lubomír Petrula - tajemník, doc. Ing. Vlastimil Stara, CSc. - člen, Ing. Iva Jelínková - člen, Ing. Radek Maděřič - člen, Ing. David Duchan, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO