Nosná ocelová konstrukce víceúčelového halového objektu

Abstract
Cílem diplomové práce je navrhnutí a posouzení víceúčelového halového objektu v lokalitě Brno. Půdorys je obdélníkového tvaru o rozměrech 30,0 x 84,0 m. Konstrukce zastřešení je navržena a posouzena ve třech variantách. Varianta A je navržena jako příhradový vazník sedlového z profilu CHS. Varianta B je navržena jako příhradová vazník rovinného tvaru z profilů CHS. varianta C je navržena jako příhradový vazník obloukového tvaru z profilů CHS. U těchto variant je porovnávána hmotnost, pracnost a vzhled. Výhodnější varianta je zpracována podrobněji. Práce dále obsahuje statický výpočet nosných prvků, spojů a výkresovou dokumentaci.
The aim of diploma thesis is to design and assess a multipurpose hall building in the area of Brno. The shape of the hall is rectagular with dimensions 30,0 x 84,0 m. Roofing stucture is disegned and assessed in three versiions. Variant A is designed as a sadle - type truss from the CSH profile. Variant B is designed as a square - type truss from the CHS prosile. Variant C is designed as a arched truss from the CSH profile. These versions are compared by weight, manufacturing complexity and appearance. Preferable version is processed in detail. The work also includes a static calculation of the supporting elements, joints and drawing documentation..
Description
Citation
PROKEŠOVÁ, P. Nosná ocelová konstrukce víceúčelového halového objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, Ing. Milan Pilgr, Ph.D. - místopředseda, Ing. Bc. Veronika Přivřelová - tajemník, prof. Ing. Zbyněk Keršner, CSc. - člen, Ing. David Marván - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Studentka Prokešová Pavlína seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Nosná ocelová konstrukce víceúčelového halového objektu~ reagovala uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO