Penzion v Beskydech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a vypracováním projektové dokumentace pro provedení stavby objektu Penzionu v obci Ostravice. Objekt se nachází na parcele č. 649/13 – orná půda, v katastrálním území Ostravice - 1. Penzion je určen pro přechodné ubytování převážně turistů v Beskydech. Součástí budovy je i restaurace a wellness centrum s posilovnou. Objekt je situován v částečně zastavěné části obce. Přístup z místní komunikace na parcelu č. 470/20 k hlavnímu vstupu do objektu bude umožněn pomocí nově vybudované účelové komunikace s točnou pro automobily. Návrh respektuje územní plán a nevybočuje z povahy okolní zástavby. Objekt má tři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží, které je pouze pod částí objektu. Projektová dokumentace je zpracována v souladu s aktuálním zněním platných zákonů, vyhlášek a norem. Stavba penzionu je navržena jako stěnový systém, se zděnými nosnými stěnami z pórobetonu a vápenopísku. Penzion je zastřešen dvěma pultovými střechami s rozdílnými sklony a s rozdílnou výškou hřebene. Fasádu objektu tvoří omítka a ve 3NP provětrávána fasáda s dřevěným obkladem. Jedná se o objekt, který je osazen v rovinném terénu.
This diploma thesis describes the design and elaboration of project documentation for realisation of construction of building of Guest house in municipality Ostravice. The building is situated on parcel 649/13 - arable land, in cadastral area Ostravice-1. Guest house is primarily intended for temporary accommodation of tourists in Beskydy mountains. The part of the building is restaurant as well as wellness centre with fitness gym. The building is situated in partially urbanised section of municipality. The access from the local road to parcel n. 470/20 to the main entrance into building will be enabled by newly purpose-built road with turnaround for passenger vehicles. The design respects the local plan and does not deviate from the character of the surrounding built-up area. The building has three above-ground floors and one underground floor, which is situated only under a part of the building. Project documentation is elaborated in conformity with effective laws, public notices and standards. Building of guesthouse is designed as wall system, with brick supporting walls made out of gas-silicate blocks and sand-lime bricks. The guest house is covered by two flat roofs with different inclination and with different height of ridges. The façade consists of stucco and for the third above-ground floor the façade is made out of ventilated larch-wood panelling. The building is placed in flat terrain.
Description
Citation
ŠUSTEK, V. Penzion v Beskydech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Radim Kučera - tajemník, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Šustek Václav seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Penzion v Beskydech~ reagoval dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO