Příprava a realizace sídla společnosti POLNA corp. s.r.o. v Třinci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o stavebně technologickém projektu výstavby administrativně-výrobního a skladovacího areálu v Třinci - Oldřichovicích. Jde o novostavbu hlavního stavebního objektu, sestávajícího z dvoupodlažní administrativní budovy a jednopodlažní skladovací haly, který je doplněn dalšími dílčími objekty. Diplomová práce řeší realizaci stavby jako komplexní celek a podrobněji se zaměřuje na provedení svislých a vodorovných nosných konstrukcí, tvořených ocelovými prvky a ocelobetonovou stropní konstrukci. Nedílnou součástí projektu jsou mimo jiné studie realizace hlavních technologických etap hlavního stavebního objektu, technologické předpisy, doplněné o montážní schémata, řešení dopravních tras a návrhu strojních sestav, projekt zařízení staveniště, časové plány, rozpočty, kontrolní a zkušební plány a návrh bezpečnostních opatření pro vybraná rizika. Práce je dále doplněna o specializovanou oblast, která zpracovává návrh a provedení vnitroareálových zpevněných komunikací.
This master´s thesis deals with construction-technological project of administrative-production and storage complex in Třinec - Oldřichovice. It´s a new building of the main building, consisting of a two-storey administrative building and a one-storey storage hall, which is complemented by other sub-objects. The master´s thesis solves the realization of the building as a complex whole and in more detail focuses on vertical and horizontal supporting structures, made of steel elements and steel-concrete ceiling structure. An integral part of the project include studies of the realization of the main technological stages of the main building, technological regulations, complemented by assembly schemes, solution of transport routes and proposal of machine assemblies, site equipment design, time schedules, budgets, inspection and test plans and proposal of security measures for selected risks. The work is further supplemented by a specialized area that prepares the design and execution of intra-areal reinforced communications.
Description
Citation
ŠPILÍNEK, R. Příprava a realizace sídla společnosti POLNA corp. s.r.o. v Třinci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
prof. Ing. Jozef Gašparík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Václav Hrazdil, CSc. - místopředseda, Ing. Jiří Patloka - tajemník, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Jaroslav Hrůza, Ph.D. - člen, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - člen, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Barbora Kovářová, Ph.D. - člen, Ing. Jan Dědič - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Student Špilínek Richard seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Příprava a realizace sídla společnosti POLNA corp. s.r.o. v Třinci~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO