Mateřská škola Solivar

Abstract
Cílem diplomové práce je návrh architektonické studie a vypracování projektu pro provádění stavby pro novostavbu mateřské školy ve městě Prešov, situovánu v části Solivar. Mateřská škola bude sloužit jako prostor pro předškolní výchovu a vzdělávaní dětí od 3 do 6 let. V budově se bude nacházet třída pro děti od 3 do 4 let, třída pro děti od 4 do 5 let, třída pro děti od 5 do 6 let, kuchyň pro ohřev a přípravu dovezeného jídla, zázemí pro školníka, úklid, prádelnu, kancelář pro ředitele mateřské školy a místnost pro kulturní akce mateřské školy. Parkování je navrženo jako venkovní stání před objektem. U mateřské školy je navrženo dětské hřiště. Budova školy je navržena jako monolitická skeletová stavba s podélnými průvlaky. Obvodové stěny budou vyzděné z keramických tvárnic a zateplené systémem ETICS. Stropy budou monolitické železobetonové, střecha nad 2NP bude sedlová a střecha nad 1NP bude plochá se štěrkovým posypem. Založení budovy je navrženo na železobetonových základových pasech s rozšířením do patek pod sloupy.
The goal of this diploma thesis is a design study and project documentation for a new-building of a kindergarten in a city of Prešov (city part Solivar), Slovakia. The kindergarten will be a institution for pre-school education for children from 3 to 6 years old. The projects of the kindergarten building consist of one classroom for children within the age from 3-4, one classroom, for children within the age from 4-5 and third classroom for children from 5-6 years old. The designed object also contains janitor’s room and closet, laundry room, director’s office and a community room for cultural happenings held by kindergarten. Parking spaces are designed outside, in front of the building next to the main entrance. The playground is placed on the south-west side. The building of a kindergarten is designed as monolithic reinforced concrete skeleton structure with longitudinal beams. The circumferential walls will be made of ceramic bricks with a contact thermal insulation ETICS system. Ceilings are designed as a monolithic reinforced concrete. Over the 2nd floor, there will be a saddle roof and the roof over the first floor will be flat, with a gravel layer. Foundings of the building are designed as a concrete strips which expand to pads under columns.
Description
Citation
HARŠANÍKOVÁ, V. Mateřská škola Solivar [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, Ing. Danuše Čuprová, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Radim Kučera - tajemník, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. arch. Jiří Skála, Ph.D. - člen, Ing. Ivana Švaříčková, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Haršaníková Veronika seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Mateřská škola Solivar~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO