Lávka pro pěší přes řeku Dyji v Břeclavi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Náplní diplomové práce je statický a konstrukční návrh nosné ocelové konstrukce lávky pro pěší s bezbariérovým přístupem, převádějící provoz chodců a cyklistů přes řeku Dyji ve městě Břeclav. Lávka je mostní konstrukce o jednom poli, světlost mostního otvoru je 58,92 m a rozpětí konstrukce 60,25 m. Světlá šířka prostoru mezi zábradlím je 2,5 m. Lávku tvoří příhradový mostní trám zavěšený na šikmém pylonu délky 20,0 m a předepnutých ocelových závěsů. Práce je zpracována podle platných normativů ČSN EN.
This thesis deals with structural design of a steel frame footbridge with wheelchair access, which will lead pedestrian and cyclists‘ traffic over the river Thaya in Břeclav. The footbridge is a structure of one field, lightness of a bridge opening is 58,92 m and a span length is 60,25 m. A light width of an area between rails is 2,5 m. The footbridge is constructed of a truss beam cable – stayed bridge on an oblique pylon of 20,0 m length and a preloaded steel suspender. The thesis was processed according to valid standards ČSN EN.
Description
Citation
PHAM, H. Lávka pro pěší přes řeku Dyji v Břeclavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Josef Vičan, CSc. - předseda, Ing. Milan Pilgr, Ph.D. - místopředseda, Ing. Bc. Veronika Přivřelová - tajemník, prof. Ing. Zbyněk Keršner, CSc. - člen, Ing. David Marván - člen, Ing. Michal Štrba, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Studentka Pham Hoang Anh seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Lávka pro pěší přes řeku Dyji v Břeclavi~ reagovala dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO