Návrh opatření pro ochranu zastavěného území před povrchovým odtokem z přívalových srážek v k.ú Studénka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem práce je návrh komplexního systému opatření proti vodní erozi v lokalitě katastrálních území Bílov, Butovice, Studénka a Velké Albrechtice. Pomocí erozních a hydrologických nástrojů GIS bylo území prozkoumáno a zanalyzováno a na základě těchto výstupních hodnot bylo navrženo nejlepší možné řešení. K identifikaci erozně ohrožených pozemků a odtokových poměrů byl využit digitální model terénu, rovnice Wischmeier-Smith a model DesQ. Po návrhu opatření byla vyhodnocena jejich účinnost a porovnání s předchozím stavem.
This thesis investigates the design of complex systems measures against water erosion in cadastral areas Bílov, Butovice, Studénka and Velké Albrechtice. By using erosion and hydrological GIS tools, the area was explored and analyzed and based on these output values the best solution was proposed. To identify areas at risk of erosion and runoff conditions were used a digital elevation model, Wischmeier-Smith equation and model DesQ. At the end was evaluated effectiveness by comparing the results before and after measures.
Description
Citation
HORÁKOVÁ, V. Návrh opatření pro ochranu zastavěného území před povrchovým odtokem z přívalových srážek v k.ú Studénka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Viliam Macura, Ph.D. - předseda, prof. Ing. Miroslav Dumbrovský, CSc. - místopředseda, Ing. Martina Kulihová - tajemník, Ing. Petr Janál, Ph.D. - člen, Ing. Tomáš Kozel, Ph.D. - člen, Ing. Ivana Kameníčková, Ph.D. - člen, Ing. Veronika Sobotková, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Horáková Věra seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Návrh opatření pro ochranu zastavěného území před povrchovým odtokem z přívalových srážek v k.ú Studénka~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO