Zimní stadion

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením dvoulodní ocelové konstrukce zimního stadionu v České Třebové. Rozpětí nosné konstrukce je 66 metrů v podélném i příčném směru. Maximální výška konstrukce je 15 metrů. Příčné vazby tvoří příhradové vazníky eliptického tvaru. Vazníky jsou na obou stranách kloubově uloženy na plnostěnné sloupy. Vzdálenost příčných vazeb je 6 metrů, plnostěnné vaznice jsou na vazníky uloženy po 3 metrech. V práci jsou navrženy a porovnány 2 varianty konstrukčního systému hokejového stadionu. V první variantě jsou příhradové vazníky hlavní lodě provedeny jako rovinné, v druhé variantě jsou provedeny jako prostorové.
The goal of the diploma thesis is to design and assess a steel structure of ice stadium in Česká Třebová. The ground plan dimensions of the load–bearing structure are 66 meters in width and 66 meters in length. The maximal height of the structure is 15 meters. The main frames are made of truss girders of elliptical shape. The girders are pin–supported on solid columns on both sides. The distance between the main frames is 6 meters, the distance between the solid purlins on the girder is 3 meters. There are two variants designed and compared in the thesis. In the first variant there are two-dimensional truss girders in the main hall, whereas in the second variant they are replaced with three dimensional ones.
Description
Citation
KÁRNÍK, M. Zimní stadion [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Rudolf Ároch, PhD. - předseda, Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Student Kárník Miroslav seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Zimní stadion~ reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO