Studie sanace vybrané části stokové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem diplomové práce je vypracování studie sanace stokové sítě na ulici Vídeňská v městě Brně. V první části práce je uvedena průvodní zpráva obsahující základní údaje o předmětné kanalizační stoce, včetně charakteristiky dotčeného území s popisem geologických a hydrogeologických poměrů. Následuje technická zpráva, v které jsou provedeny hydrotechnické výpočty a celkové zhodnocení stavebně-technického stavu. Předmětem další části je návrh a popis variantních řešení sanace zahrnující zejména bezvýkopové technologie. Všechny navržené varianty jsou následně zhodnoceny z hlediska technického, ekonomického a vlivu na životní prostředí. Na závěr jsou všechny poznatky shrnuty a je provedeno závěrečné doporučení pro řešení sanace.
The aim of this diploma thesis is a rehabilitation study of the sewer network on Vídeňská street in the city of Brno. The first part of the thesis includes an accompanying review including basic data about the sewage gutter, including the characteristics of the affected area with a detailed description of the geological and hydrogeological rates. This is followed by a technical review, which consists of hydrotechnical calculations and overal summary of the construction-technical condition. The subject of the following part is a proposal and description of several varying solutions for the rehabilitation, including, particularly, trenchless technologies. Further on, all of the proposed variants are evaluated based on technical, economical and environmental impact. Finally, all the observations are summarized and a final recommendation for the way of solving the rehabilitation is carried out.
Description
Citation
NOVÁK, T. Studie sanace vybrané části stokové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
prof. Ing. Štefan Stanko, PhD. - předseda, prof. Ing. Petr Hlavínek, CSc., MBA - místopředseda, Ing. Ivo Korytář - tajemník, Ing. Pavel Adler, CSc. - člen, Ing. Renata Biela, Ph.D. - člen, Ing. Miloš Kovář - člen, Ing. Stanislav Malaník, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Novák Tomáš seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Studie sanace vybrané části stokové sítě~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO