Ubytovací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je vypracování projektu pro provádění stavby ubytovacího zařízení s podsklepením. Objekt je zasazen do blízkosti historického centra města Ostrava. Budova spadá do 4hvězdičková kategorie ubytovacích zařízení a bude sloužit pro přechodné ubytovaní. V objektu bude umístěno restaurační zařízení a místnost pro cvičení, jež bude určena pouze pro hotelové hosty. Ubytovací kapacita je 68 hostů. Parkovací místa pro návštěvníky hotelu se nachází v blízkosti hotelu. Konstrukčně se jedná o zděnou stavbu z vápenopískových tvárnic a monolitických stropůa prvního podzemního podlaží. Objekt je zateplen pomocí systému ETICS. Jako fasádní úprava byla použita pastovitá omítka a cihelné pásky. Zastřešení je tvořeno jednoplášťovou plochou střechou a založení stavby bude provedeno na základových pásech. Budova je situována na rovinatém terénu. Projekt byl zpracován v programech ArchiCad21, AutoCad 2016 a SketchUp.
The subject of this master thesis is a project for the construction of accommodation facility with a basement. The building is located in Ostrava close to the historical centre of the city. The building is a 4starcategory accommodation facility and will serve as temporary accommodation. There will be a restaurant and a gym designed for hotel guests only. The accommodation capacity is 68 guests. A car park for hotel visitors is situated close to the hotel. It is a brick structure made of sand-lime blocks,monolithic ceilings and a first underground floor. The building is insulated with ETICS system. Paste-like plaster and brick tapes were used for facade construction. The roof is made up of one roof surface and the foundation will be realized on the foundation strips. The building is situated on flat terrain. The project was developed in ArchiCad21, AutoCad 2016 and SketchUp.
Description
Citation
ŠINDLÁŘ, J. Ubytovací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing.Ing. arch. Milan Palko, Ph.D - předseda, Ing. Petr Beneš, CSc. - místopředseda, Ing. arch. Tatiana Rebrova - tajemník, Ing. Radim Kučera - tajemník, Ing. Tomáš Petříček, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Mgr. Jiří Šlanhof, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Pešek, Ph.D. - člen, Ing. Lukáš Pobořil - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Student Šindlář Josef seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Ubytovací zařízení~ reagoval uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO