Ocelová konstrukce autosalonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením ocelové konstrukce autosalonu v Jihlavě. Půdorysné rozměry konstrukce jsou 40,0 x 52,0 m a výška v nejvyšším bodě je 13,14 m. Nosnou konstrukci tvoří příhradový vazník, tvořený soustavou oblouků, krajní sloupy a vnitřní sloup se vzpěrou. Jedná se o bezvaznicovou soustavu, vzdálenost vazeb je 4,0 m. V rámci řešení práce je vypracováno porovnání dvou variant, pro vhodnější je dále zpracován statický výpočet hlavních nosných částí, včetně spojů a detailů. Hlavní konstrukční materiál je ocel S 355.
The diploma thesis deals with the design and assessment of the steel construction of the car showroom in Jihlava. The ground dimensions of the structure are 40,0 x 52,0 m and the height at the highest point is 13,14 m. The supporting structure consists of a truss girder consisting of a set of arches, outer columns and an inner column with a strut. This is a freebase system, the distance of the bindings is 4.0 m. In the framework of the work is elaborated the comparison of two variants, more suitable includes the static calculation of the main supporting parts, including the joints and details. The main construction material is steel, grade S 355.
Description
Citation
BYSTRIANSKÁ, K. Ocelová konstrukce autosalonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Rudolf Ároch, PhD. - předseda, Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - tajemník, Ing. Vladimír Lederer - člen, Ing. Martin Horáček, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Studentka Bystrianská Kateřina seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Ocelová konstrukce autosalonu~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO