Kultúrno-referenčné centrum Trenčín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem téhle diplomové práce je vypracování návrhu pro novostavbu občanského významu - kulturního centra. Objekt je 3-podlažní, umístěný na rovinatém pozemku v širším centru města Trenčín. Centrum obsahuje koncertní síň a zázemím pro trénování a nahrávaní hudební produkce. Koncertní síň tvoří levou část budovy a pozestáva z jeviště, přilehlých hledišť s 352 místy na sezení, komunikačních prostor a zázemím pro potřeby představení. Na pravé straně se nachází prostory pro zkoušení a nahrávání hudby s vlastním zázemím, dále vstupní hala s kavárnou a posezením. Konstrukční systém tvoří monolitické svislé a vodorovné ŽB konstrukce doplněny v koncertní síni o trámový strop. Střecha je plochá ve 2 výškových úrovních, fasáda a obálka budovy je kombinací skleněných výloh a zateplovacího systému ETICS, nejvyšší část budovy tvoří cetris obklad. Výkresová část je nakreslená v programu AutoCAD, dalšími použitými programy (např. pro výpočet fyzikálních vlastností konstrukcí apod.) jsou DEKsoft, WDLS.
The title of this master´s thesis is the elaboration of a design for a newly builded building of civil importance - a cultural center. Object is 3 storey, situated on the flat plot in the wider center of Trencin. The center includes a concert hall and facilities for training and recording musical productions. The concert hall forms the left part of the building and consists of a stage, adjacent auditoriums with 352 seats, communication spaces and backgrounds for needs of performance. On the right side there are facilities for testing and recording of music with its own facilities, an entrance hall with a café and a seating area. The construction system consists of a monolithic vertical and horizontal RC structure, complemented in a concert hall with a beam ceiling. The roof is flat in 2 levels, the facade and the envelope of the building is a combination of glass facade and the ETICS insulation system, the highest part of the building is created by cetris tiles. Drawing part is drawn in AutoCAD, other programs used (eg to calculate physical properties of structures etc.) are DEKsoft, WDLS.
Description
Citation
SLÁDOK, M. Kultúrno-referenčné centrum Trenčín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc.Ing. Jiří Pazderka, Ph.D - předseda, doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Osička - tajemník, Ing. Jaroslav Pospíšil - tajemník, Ing. Romana Benešová - člen, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Student Sládok Marcel seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Kultúrno-referenčné centrum Trenčín~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO