Studium vlastností cementových kompozitů s rozptýlenou výztuží z anorganických vláken

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá studiem vlastností cementových kompozitů s rozptýlenou výztuží ze skleněných a čedičových anorganických vláken. Práce obsahuje část teoretickou a část experimentální. Teoretická část se věnuje informacím o skleněných a čedičových vláknech, jejich trvanlivosti a použití. V experimentální části byly sledovány vlastnosti cementových kompozitů s čedičovými a se skleněnými vlákny. Vlákna byla vystavena agresivnímu prostředí. Byly porovnávány vlastnosti kompozitů s referenčními vlákny bez působení agresivního prostředí a s vlákny ovlivněnými agresivním prostředím. Vlastnosti cementových kompozitů s vlákny byly sledovány po 28 a 90 dnech. Na vzorcích byly stanoveny pevnosti v tlaku, pevnosti v tahu za ohybu, pevnosti v příčném tahu, pevnost povrchových vrstev betonu v tahu. Byla provedena dokumentace pomocí skenovacího elektronového mikroskopu (SEM).
Diploma thesis deals with study of properties of cementious composites with fiber reinforcement from glass and basalt inorganic fibers. Diploma thesis includes a theoretical and experimental part. The theoretical part deals with information about glass and basalt fibers, their durability and usage. In the experimental part we monitored properfies of cement composites with basalt and glass fibers. Fibers were exposed to an aggressive environment. The properties of composites with reference fibers were compared with composites with fibers affacted by the aggressive environment. The properties of composites were examined after 28 and 90 days. We monitored compresive strenght, bending tensile strenght, tensile strenght, surface layer strenght and SEM.
Description
Citation
GOTTWALDOVÁ, A. Studium vlastností cementových kompozitů s rozptýlenou výztuží z anorganických vláken [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Arne Žurek, CSc. - předseda, Ing. Roman Michalčík - místopředseda, prof. Ing. Rudolf Hela, CSc. - člen, doc. Ing. Jiří Brožovský, CSc. - člen, doc. Ing. Radomír Sokolář, Ph.D. - člen, doc. Ing. Lenka Bodnárová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Karel Kulísek, CSc. - člen
Date of acceptance
2019-01-29
Defence
Studentka Gottwaldová Aneta seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Studium vlastností cementových kompozitů s rozptýlenou výztuží z anorganických vláken~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO