Vlastnosti kompozitů s polymerní matricí a dlouhovláknovou výztuží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Jelikož mají FRP kompozity vysoké pevnosti v tahu ve směru vláken a dobré trvanlivosti, jsou stále častěji využívány na opravy, modernizaci a rekonstrukci betonových konstrukcí. V praxi však přichází riziko předčasného oddělování FRP výztuže od betonu. Tomu lze zabránit vhodným výběrem použitých vláken a matrice a vhodným tvarem výztuže. Vlastnostmi materiálů a soudržností FRP výztuže s betonem se zabývá i tato diplomová práce.
Because FRP composites have high fiber strength and good durability, they are increasingly used for repairs, modernisation and reconstruction of concrete structures. In practice, however there is a risk of premature separation of FRP reinforcement from concrete. This can be avoided by appropriate selecting the fibers and the matrix and the appropriate shape of the reinforcement. The actual materials and consistency of FRP reinforcement with concrete are also covered by this diploma thesis.
Description
Citation
KRATOCHVÍLOVÁ, D. Vlastnosti kompozitů s polymerní matricí a dlouhovláknovou výztuží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Ing. Antonín Jančařík - předseda, Ing. Tomáš Gross, Ph.D. - místopředseda, prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc., MBA, dr.h.c. - člen, doc. Ing. Radomír Sokolář, Ph.D. - člen, doc. Ing. Nikol Žižková, Ph.D. - člen, doc. Ing. Lenka Bodnárová, Ph.D. - člen, doc. Ing. Karel Dvořák, Ph.D. - člen
Date of acceptance
2019-01-28
Defence
Studentka Kratochvílová Denisa seznámila komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Vlastnosti kompozitů s polymerní matricí a dlouhovláknovou výztuží~ reagovala velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO