Modul pro přesné měření kmitočtu s hradlovým polem Xilinx

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací měřicího modulu pro měření kmitočtu pomocí hradlového pole. Uvádí přehled měřicích karet několika výrobců. Dále je zde popsána zvolená metoda přímého měření periody, následně i obvodový návrh konkrétního zařízení. Práce také obsahuje popis firmware FPGA a jeho ovládací příkazy. Na závěr je představen ovládací program pro PC a výsledky naměřených údajů.
This thesis deals with designing a frequency measurement module using a programmable logic device. There is also a list of data acquisition cards of several manufacturers. The selected method of direct period measuring is described here including the circuit design of the module. The work also contains a description of FPGA’s firmware and its commands. The PC programme and the measurement results are presented in the end.
Description
Citation
GALIA, J. Modul pro přesné měření kmitočtu s hradlovým polem Xilinx [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO