Rozpoznávání obličeje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Detekce obličeje v komplexním obraze patří k jednomu z klíčových kroků při vytváření softwaru pro rozpoznávání obličeje. V této práci je popsán a rozveden algoritmus, pomocí něhož je možné v obraze s komplexním pozadím detekovat části lidské kůže a také způsoby filtrace detekovaného obrazu. Algoritmus vychází z hodnoty barevného modelu lidské kůže, což je hlavním východiskem pro identifikační proces. V práci je také probírána problematika týkající se určení obličejové části v detekovaném obrazu pomocí různých předpokladů o lidské tváři.
Face detection in the complex image is the part of the key steps in creation of the face recognition software. In this work an algorithm, by which means it is possible to detect parts of human skin in the image with a complex background as well as the methods of the detected image filtration, is described and specified. The algorithm appears from the value of the human skin colour model, which is the main basis for the process of identification. In this work also the issue regarding the face part determination within the detected image by various hypotheses on human face is examined.
Description
Citation
PLÉHA, D. Rozpoznávání obličeje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ludvík Bejček, CSc. (člen) doc. Ing. Jozef Honec, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Bakalářská práce byla obhájena s drobnými výhradami. Všechny položené otázky oponenta a komise byly zodpovězeny, některé s drobnými výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO