Revitalizace areálu Filmových ateliérů Zlín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je urbanistické řešení revitalizace území Filmových ateliérů Zlín, jeho obnova pro filmovou tvorbu a další využití. Vizí je v dané lokalitě docílit formou vzájemně propojených dílčích záměrů kompaktního a zcela výjimečného funkčního celku s kumulací vzdělávání, specifického podnikání v audiovizi, řady občanských služeb, přechodného i trvalého bydlení až po zázemí pro relaxaci a sportovní vyžití. Záměr v maximální možné míře zohledňuje unikátní historii, respektuje prostředí, stávající urbanisticko-architektonické řešení a vytváří nový veřejný multifunkční prostor.
The subject of thesis is an urban revitalization solutions in the territory of Zlín Film Studios, its restoration for film production and other uses. Our vision is to be achieved in this area in the form of interconnected sub-objectives of a compact and fully functional, exceptional unit with the accumulation of education, specific entrepreneurship in the audiovisual industry, a number of civic services, temporary and permanent housing and even facilities for relaxation and sports. The intention reflects the unique history to the maximum possible extent, respects the environment and the existing urban-architectural solutions and creates a new multifunctional public space.
Description
Citation
SOUŠKOVÁ, A. Revitalizace areálu Filmových ateliérů Zlín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2015-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO