"Hudební scéna" - koncertní sál pro město Brno

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je návrh konceptu architektonické studie koncertního sálu, konkrétně se jedná o návrh „HUDEBNÍ SCÉNY“ – koncertní sál pro město Brno. V rámci této studie je tedy navržen sál pro 591 návštěvníků. Sál umožňuje účinkování až 90 ti členného orchestru nebo pěveckého sboru. Součástí řešení jsou také provozní a servisní prostory nutné jako zázemí sálu. Hlavní důraz byl však kladen na akustické řešení, dále pak na celkovou přehlednost provozu v budově a návaznost objektu na okolní zástavbu a hlavně na stávající komunikační systém, který se snaží respektovat.
The subject of this thesis is the design concept of the architectural study of a concert hall, namely the proposal for a "MUSIC SCENE" - the concert hall for the city of Brno. As part of this study is therefore designed a hall for 591 visitors. Hall enables performances to 90-member orchestra or choir. The solution is also operating and maintenance facilities necessary facilities like auditorium. The main emphasis was put on the acoustic solution, then the overall transparency in the operation of the building and the continuity of the building and the surrounding development mainly to the existing communication system that tries to respect.
Description
Citation
ZATLOUKALOVÁ, V. "Hudební scéna" - koncertní sál pro město Brno [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2015-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO